Aantoonbaar AVG-proof en ISO 27001 gecertificeerd binnen 1 jaar

– ICT kennisorganisatie, software ontwikkelaar in Utrecht en Zuid-Holland –

Als toonaangevende software organisatie die vaak optreedt als verwerker van bijzondere persoonsgegevens realiseren wij ons heel goed hoe belangrijk informatiebeveiliging is. Voor onze opdrachtgevers moesten wij aantoonbaar voldoen aan AVG en ISO 27001. Tegelijk moet de gemakkelijke beheersbaarheid van het te gebruiken kwaliteitssysteem de kosten voor onze opdrachtgevers laag houden..

SMART-ISMS van de C3Goup en haar partners bleek de oplossing waar we al zo lang naar hadden gezocht. Door gebruik te maken van dit systeem werd al snel duidelijk hoe wij heel praktisch aan de AVG en de ISO normeringen konden voldoen en tegelijk onze organisatie beter en goedkoper konden laten presteren.

Binnen 4 maanden voldeden we aan de AVG en binnen een jaar hadden we het felbegeerde ISO-27001 certificaat. Door de praktische insteek zijn al onze medewerkers overtuigd van nut en noodzaak van AVG, ISO-27001 en het gebruik van SMART-ISMS .

Voor onze opdrachtgevers is het inmiddels een eis dat wij het kwaliteit managementsysteem voor informatiebeveiliging goed op orde hebben. Met SMART-ISMS is het voor ons gemakkelijk onze ISO-27001 certificering te onderhouden en te behouden. De risico’s van een datalek van persoonsgegevens, met bijbehorende financiële en reputatieschade, worden nu relatief gemakkelijk afgedekt.

Voor meer informatie over het verloop van deze praktijk-casus en de do’s and don’ts, neem contact op met Drs. Robert van Brakel op telefoonnummer 0345 638 090 of via contact@c3group.nl