Kwaliteitsmanagement

Richtlijnen bij kwaliteitsbeheer

U wilt graag sneller en krachtiger zaken doen, meer vertrouwen uitstralen en uw klanten nog beter bedienen. Daarom streeft u naar de hoogste kwaliteit van een product, productieproces, dienst of organisatie. Maar hoe pakt u dat nou aan? Een eerste stap voor bedrijven die over kwaliteit nadenken, is oa het bepalen van werkwijzen en het opstellen van handleidingen en werkinstructies. Elk bedrijf is anders en heeft zijn eigen werkwijzen, maar toch zijn er algemene richtlijnen opgesteld voor kwaliteitsmanagement. De bekendste normen voor kwaliteitsbeheer zijn AVG, GDPR, ISO 9001, ISO 27001 en HKZ/ NEN-EN 15224. Om de inrichting van systemen en processen conform deze normen aantoonbaar, toetsbaar en beheersbaar te maken heeft de C3group een Slim Quality Management platform ontwikkeld onder de naam ‘SMART-QMS’. Iedere organisatie kan, per norm, SMART-QMS naar eigen behoefte inrichten.

Kwaliteitsmanagement brengt theorie in de praktijk

SMART-QMS is een kwaliteitsmanagement tool, waarmee u uw AVG/GDPR of ISO 9001-QMS en ISO 27001-ISMS eenvoudig kunt opzetten en effectief onderhouden.

Het platform biedt een helder opzet voor uw beleidsstukken zoals uw visie en missie. Middels smart-tooling voert u efficiënt uw context- en stakeholders-analyses uit. SMART-QMS omvat een aantal voor gedefinieerde sjablonen voor de meest gangbare procedures opgezet vanuit de driehoek Persoon-Proces-Procedure. Uiteraard ontbreekt het KPI dashboard niet.

Middels workflows helpen we uw kwaliteitsprocessen inzichtelijk te maken. Kortom SMART-QMS helpt in het succesvol samenwerken aan kwaliteit.

SMART-QMS; Platform voor effectief kwaliteitsmanagement

  • Beleid statements en context analyses
  • Risico inventarisatie en beheersing
  • Proces modellering en monitoring
  • Workflow en document management
  • Verbeterregister en CAPA opvolging
  • Audit planning en compliance rapportages

Voldoen aan relevante wet en regelgeving

SMART-QMS geeft inzicht in compliance: In hoeverre voldoet uw organisatie aan normering en heersende wet en regelgeving. Middels overzichtelijk checklists en rapportages toont u transparant aan in welke mate uw organisatie voldoet aan bijvoorbeeld de AVG of de ISO 9001/ISO 27001 normeringen.

Inzicht in verbeteren

Centraal in het SMART-QMS staat verbetermanagement. Door middel van intelligente workflows worden vragen, opmerkingen, incidenten of verbetervoorstellen naar de juiste afdelingen of personen geleidt. D.m.v. een helder dashboard wordt de voortgang inzichtelijk gemaakt.

Uiteraard is document en berichten beheersing een standaard onderdeel van het SMART-QMS. Middels auteur en versie beheer heeft uw organisatie altijd de beschikking over de meest actieve beleidsstukken en procedures.

SMART-QMS is samen werken aan kwaliteit

Middels het platform SMART-QMS gehost in Nederland door Nederlands grootste telecomprovider hoeft u zich niet langer zorgen te maken over de beheersing van uw kwaliteitsdocumenten en registraties.

Middels ISO 9001 of ISO 27001 voorbeeld sjablonen helpen wij u snel op weg.

Voor meer informatie neem contact met ons op: bel: 0345 638 090 of mail naar info@c3group.nl