DPIA volgens AVG en Wpg

Bij het aanpakken van OOV problematiek worden vaak persoonsgegevens verwerkt. Door de context van de verwerkingen gaat het hier snel om bijzondere persoonsgegevens onder de AVG, of gegevens onder de Wpg. Een gemeente moet aantonen dat de aanpak effectief is, maar ook dat de privacy van betrokkenen goed is geborgd. Het is onder de AVG en onder de Wpg dan ook verplicht om een Data Protection Impact Assessment  (DPIA) op te stellen bij nieuwe, of gewijzigde processen rond ondermijning. Klik hier voor contact en meer informatie over de oplossing.

In korte tijd een professionele DPIA

Voor alle werkprocessen en bijbehorende OOV applicaties die op het SMART-Veiligheid Platform beschikbaar zijn hebben onze juristen model DPIA’s ontwikkeld. Op basis van dit voorwerk en de specifieke werkprocessen binnen de klantorganisatie wordt in tien tot twintig werkdagen een DPIA opgeleverd die voldoet aan de AVG en de Wpg. Deze DPIA wordt door ons afgestemd met de verantwoordelijke FG zodat de uitvoerende organisatie moeiteloos en rechtmatig bijzondere persoonsgegevens kan vastleggen en delen binnen het afgesproken werkproces.

In de periode waarin de DPIA wordt samengesteld, is er voldoende tijd om vragen te stellen en praktijkvoorbeelden naar voren te brengen. Het DPIA-model ontvang je desgewenst in je mailbox. Na de oplevering is onze jurist nog ten minste 2 uur beschikbaar om jou te helpen bij het opstellen of beoordelen van een volgende DPIA voor een nieuw werkproces en bijbehorende applicatie. Zo bouw je vaardigheid en vertrouwen op om meer DPIA’s binnen jouw organisaties op te stellen of bij te werken.


Alle voordelen van onze maatwerk DPIA’s !

  • Met een duidelijke aanpak sneller resultaat
  • Lage kosten en korte doorlooptijd (10 tot 20 dgn).
  • Ruimte om vragen en praktijksituaties te behandelen
  • Na oplevering van de DPIA, 2 uur beschikbaarheid voor persoonlijke toelichting of het beoordelen van de door jou opgestelde DPIA

Meer informatie of presentatie nodig, bel dan met de C3Group op 0345-638090 of mail info@c3group.nl

Meld je aan voor de training